آشپزخانه همانطور که از نام آن مشخص است، فضایی برای پخت و پز است و به همین منظور مستقیماً با مواد غذایی و شست وشوی آنها در ارتباط است. بنابراین کارکرد اصلی شیرالات آشپزخانه کمک در شست و شو و در ضمن تامین راحتی کاربر در استفاده از فضا است. با توجه به این موضوع شیرهای آشپزخانه بر اساس نیاز آشپز به شکل های مختلفی طراحی و تولید شده اند و حتی در شیوه های اتصال هم با هم تفاوت دارند. به همین دلیل انواع مختلفی از شیر آشپزخانه در بازار وجود دارد که ممکن است شما را سردرگم و ناتوان از خرید کند. بنابراین با ما همراه باشید تا با راهنمای خرید شیر آشپزخانه بتوانید با هوشمندی هر چه تمام تر بهترین شیرالات را متناسب با آشپزخانه خود انتخاب کنید.
شیرالات آشپزخانه بر اساس نحوه اتصال عمدتاً به سه شکل متصل به سینک، رو کابینتی و دیواری در بازار عرضه میشوند.
شیر آشپزخانه متصل به سینک
اگر به فکر نوسازی آشپزخانه خود هستید و میخواهید از سینک فعلی خود استفاده کنید باید در نظر داشته باشید که انتخاب شیر مناسب، به نوع سینک شما بستگی دارد. شیرهای متصل به سینک بر حسب تعداد حفره های مورد نیاز برای نصب با یکدیگر تفاوت دارند. شیرهای تک حفره عمدتاً از نوع شیرهای اهرمی هستند و سه حفره مربوط به شیرهای کلاسیک است. بنابراین در صورتی که قصد تعویض شیر خود را دارید و شیر مورد نظر شما به حفره های کمتری برای نصب احتیاج دارد، می بایست حفره های بلا استفاده را با استفاده از درپوش هایی که به همراه شیر ارایه میشود، بپوشانید.
شیر آشپزخانه رو کابینتی
این شیر مستقیماً روی کانتر (پیشخوان) نصب میشود و جلوه زیبایی به آشپزخانه شما می بخشند.در صورتی که هنوز سینک ظرفشویی را نصب نکرده اید، میتوانید شیر را مستقیما روی کانتر نصب کنید ولی اگر سینک را نصب کرده اید، استفاده از این نوع شیر کمی مشکل و دردسر ساز خواهد بود. بنابراین بهتر است قبل از نصب سینک، به این موضوع هم توجه داشته باشید. در ضمن همانطور که میدانید فضای خالی بین شیر و دیوار محل جمع شدن جرمها و آلودگی هاست و هنگام نصب شیر باید به میزان کافی بین دیوار و شیر فاصله گذاشت تا بتوان این فضا را به راحتی تمیز کرد.
شیر آشپزخانه دیواری
با وجود اینکه امروزه اکثر شیرها بر روی سینک نصب میشوند اگر به دنبال یک نمای جدید هستید که فضای آشپزخانه شما را باز کند شیرهای دیواری گزینه مناسبی برای شما هستند. این شیرها که در بالای سینک و در روی دیوار نصب میشوند، علاوه بر اینکه به زیبایی با فضای آشپزخانه سازگار می شوند، شما را از شر آلودگیهایی که معمولاً در اطراف سایر شیرهای ظرفشویی، ایجاد میشود، خلاص میکند. در ضمن نکته ای که می بایست هنگام نصب این شیر به آن توجه کنید، فاصله بین دیوار با سینک شما است تا مطمئن شوید این شیر با نصب روی دیوار آشپزخانه تمامی فضای سینک شما را پوشش خواهد داد.
شیرالات آشپزخانه بر اساس نوع علم آن، به دو صورت علم ثابت و علم متحرک (شلنگ دار) تولید و عرضه میشوند. شیرهای علم ثابت همانطور که از نام آنها پیداست، در جای خود ثابت هستند و سر دوش آنها قابل جابه جایی نیست ولی شیرهای علم متحرک دارای سردوش متحرک (سر شلنگی) هستند و با قابلیت ارتجاعی خود این امکان را فراهم میکنند تا مسافت های دورتری را مورد شست وشو قرار دهید. با استفاده از شیرهای شلنگ دار، دیگر نگران کثیف بودن اطراف سینک و یا شستشوی سبزیجات خود نخواهید بود چرا که این شیرها برای همین کار ساخته شده اند. در صورتی که شما یک سینک دو لگنه و بزرگ دارید، استفاده از شیر شلنگ دار مناسب ترین خواهد بود ولی در صورتی که سینک شما کوچک است، استفاده از شیر شلنگ دار، کمکی به شما نخواهد کرد.
راهنمای خرید شیرالات آشپزخانه را در این مقاله برای شما تدوین نمودیم امیدواریم این مقاله توانسته باشد انتخاب آگاهانه تری در خرید شیرالات آشپزخانه داشته باشید